©   Oost—Nederlands

      Symfonieorkest

 

 

 

 

Dirigent

Jeppe Moulijn (1972) studeerde aanvankelijk compositie en muziekwetenschappen, maar koos uiteindelijk voor het dirigeren. Hij studeerde orkestdirectie bij Ed Spanjaard en Jac van Steen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Deze studie sloot hij af met een gastdirectie bij het Radio Symfonie Orkest. Naar aanleiding van dat optreden werd hem de Anton Kersjes beurs toegekend. Ook werd Moulijn benoemd tot assistent-dirigent bij het Nederlands Balletorkest, dankzij de toekenning van de Bernard Haitink beurs aan hem en dit orkest. In deze functie dirigeerde hij vele voorstellingen met het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater, onder meer Tchaikofsky’s Notenkraker, Zwanenmeer en Sleeping Beauty, Prokofievs Cinderella en Stravinsky’s Sacre du Printemps. Van 2001 tot 2003 was hij vervolgens muzikaal leider van Het Nationale Ballet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                 

 

Jeppe Moulijn

Jeppe Moulijn maakte zijn professionele debuut met een ensemble rond Isabelle van Keulen in Stravinsky’s Histoire du Soldat. Hij dirigeerde onder meer bij het Radio Symfonie Orkest, het Metropole Orkest, het Orchestre Symphonique de Dijon, het Hagen Philharmonisches Orchester, het Limburgs Symfonie Orkest en het Noordhollands Philharmonisch Orkest evenals Musica Ducis, voorheen het Brabants Kamerorkest. Ook leidde hij ensembles zoals het Maarten Altena Ensemble en Slagwerkgroep Den Haag. Hij is regelmatig gastdirigent bij het Limburgs Symfonie Orkest.

Ook in de wereld van de studenten- en amateurorkesten is Jeppe Moulijn een veel geziene dirigent. Hij was van 1993 tot 2004 dirigent van het Nederlands Strijkers Gilde, dat zich toelegt op muziek van de 20e en 21e eeuw. Hij was 5 jaar dirigent van het Leidse studentenorkest Collegium Musicum. Van 2000 tot 2008 dirigeerde hij het UvA studentenorkest J. Pzn. Sweelinck. Momenteel dirigeert hij het mede door hem opgerichte orkest Oberon, dat zich toelegt op muziektheaterproducties, het Toonkunst Orkest Leiden, het Naardens Kamerorkest, het Jeugdorkest Rotterdam en als gast het Heemsteeds Philharmonisch Orkest.

Sinds 2008 is Jeppe ook dirigent van het Oost-Nederlands Symfonieorkest.

 

Homepage

Over ons

Dirigent

Concertagenda

Lid worden

Voor Koren

Bestuur

Contact

Orkestleden

Repertoire

Links